Jordad förlängningssladd ojordat uttag

Jag läste artikeln om problemet med datorer anslutna till ojordade eluttag. Jag tänkte flytta min dator från köket med jordat uttag till ett annat . Skarvsladd till jordat uttag. Jordad grenkontakt i ojordat vägguttag?

Varför inte jordade och ojordade uttag i samma rum? Passar endast i ojordade uttag.

Michael Steen: När det gäller jord eller inte jord. Vad tusan ska man göra då? Hej om man ar ett ojordat uttag kan man köpa ett grenuttag som är jordat och använda det? Har nyligen flyttat och nya lägenheten har sammanlagt 3(!?!?) uttag , sovrum, vardagsrum, kök.

Det enda som är jordat är det i köket. En jordad förlängningssladd ska absolut inte dras in till rummet där datorn står! Detta kan bli en verklig dödsfälla.

Blandar man jordade och ojordade uttag finns.

Jag har nyligen köpt en jordad taklampa där kupolen uppe i taket är i metall. Jag bor i studentkorridor med ojordade uttag i mit rum, men har hört att sladden till datorn är jordad. Hur ska jag göra för att minska . Hej har flyttat till ett hus med ojordade uttag. Nu ska vi sätta in modemet.

Som jag trooor är ojordat. Konstigt dock när de flesta hus är jordade. Ett tips är att i stället låta en fackman sätta upp fler uttag.

OK att dra en förlängningssladd ut i köket och koppla in datorn. Att ha både jordade och ojordade. Med en annan apparat ansluten till ett ojordat uttag och det blir något . Tänkte köpa meter jordad skarvslad jordad kontakt (hane) och hona. Datorn sitter inkopplad i ett jordat grenuttag i ett ojordat uttag. Varför är det viktigt och vad händer om man kör i ett ojordat ? Praktisk grendosa för både jordade kontakter och ojordade Europakontakter.

Grenkontakt med ett jordat uttag och. Det är förbjudet att blanda jordade och ojordade uttag i samma rum. Inga problem att ha en jordad kabel i ojordat uttag.

Jag skulle köpa en jordad skarvsladd på ÖB men jag fick en ojorda vilket jag märkte när .